Är baljväxter framtidens mat?

Kan bönor vara lyxmat? Eller är det för nyttigt, billigt och miljövänligt för att bli riktigt hippt? Är baljväxter framtidsmat, eller finns det något som talar emot det?

SLU-forskaren Elin Röös berättar om projektet New Legume Foods, vd:n Håkan Johnsson om hur produktionen utvecklas och efterfrågan går stadigt uppåt och Cornelia Witthöft, professor i livsmedelsvetenskap, om nutrition och effekter på hälsan. Kokboksförfattaren Jenny Damberg bjuder på maränger gjorda på kikärtsspad och berättar hur man kan laga baljväxter på nya sätt för att ta bort tråkstämpeln. SLU-forskaren Georg Carlsson intervjuas om vilken sort som har särskild framtidspotential.

Intervjuare: Ylva Carlqvist Warnborg för SLU Future Food.

Läs bloggen för projektet New Legume Foods här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *